tirsdag den 10. januar 2017

Borneo dag 06

Dag 6 Uncle Tan.
Vi vågnede på Unkels Tans B&B som de eneste, men snart dukkede der 6 andre op som skulle med på Wildlife oplevelser ude i junglen.
Men først skulle vi lige hilse på orangutangerne i den nærliggende reservat. Også her i Malaysia oplever man en stærkt diskriminerende billetpolitik. Udenlandske betaler 10 gange så meget for entréen som de lokale. Nå men orangutangerne var heldigvis hjemme. Det hjælper at lokke med noget mad, så de kommer ned fra træerne (helt bogstaveligt) På vej hen til babyafdelingen/skolen kom en hun spankulerede på gelænderet og gik lige forbi os uden at hilse. Det er indtil videre det tætteste vi har været på dem ;-)
Efter frokost kørte vi 1,5 time ud til floden og sejlede yderligere en time op ad den, før vi indtog Uncle Tan´s camp. Det er en lille lejr med plads til omkring 20-25 mennesker. Vi blev belært om at intet måtte ligge frit fremme, kufferten skulle lukkes og låses, moskito nettet holdes lukket og sko skulle med ind i shelteret, ellers ville aberne rasere og stjæle alt. På vejen op af floden så vi nok 10 forskellige grupper af aber, der varierede meget i størrelse. Highlightet var nok en ensom han orangutang som hilste os velkommen som den første
Efter aftensmaden var der så nightsafari. Vi sejlede igen op af floden. Denne gang langsomt for at komme tæt på dyrene. Flagermus med vingefang på over en meter var de første vi mødte. Fantastiske flyvere i natten. Turens højdepunkt var en kingfisher der sad og sov på en gren en meter over vandet. Vi kom helt tæt på og jeg fik nogle gode billeder af den lille farvestrålende fugl.
I lejren blev der spillet yatzy, inden turen gik ind under myggenettet. Vi deler (desværre) shelter med et finsk par og ud over cikaderne (som er meget højlydte) startede en 200 hk turbo dieselmoter ovre fra den finske halvdel. Så det blev så som

Ingen kommentarer:

Send en kommentar